مجتمع فناوری دانشگاه صنعتی شریف

cropped-sharif-logo-png-transparent-2
۱۴۰۳/۰۲/۰۷

دفتر خدمات فناوری شبکه های مخابراتی پیشرفته ابری- ارائه‌ی محصول برگزیده‌ی سال ۹۸ در حوزه‌ی زیرساخت‌های شبکه‌های موبایل


«پلتفرم ابری دسترسی چندگانه»دانشگاه صنعتی شریف با همکاری همراه اول محصول برگزیده سال 98 حوزه زیرساخت‌های شبکه های موبایل شناخته شد.

به گزارش روابط عمومی؛ دانشگاه صنعتی شریف با همکاری همراه اول موفق شد در هفتمین همایش ملی ارزش آفرینی کسب و کارهای تعاملی و پلتفرم ها، جایزه ملی فاب را بخاطر ارائه محصول «پلتفرم ابری دسترسی چندگانه» از آن خود کند.
پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) به عنوان تنها پژوهشگاه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حوزه علوم و فناوری اطلاعات، همه ساله در قالب «همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات»، دستاوردهای برتر در حوزه کاربست فناوری اطلاعات در کشور را معرفی می‌‌کند که از چهار دوره اخیر، علاوه بر معرفی دستاوردهای برتر، جایزه‌ای از سوی این وزارت با عنوان «جایزه فناوری اطلاعات برتر» (فاب) در سه سطح طلایی، نقره‌ای و برنزی به برگزیدگان اهدا می شود. در هفتمین همایش نیز جایزه فاب با اهداف «معرفی محصولات فناورانه و کمک به ایجاد بازار، تشویق به توسعه محصولات فناورانه، کمک به تولید و صادارات محصولات فناورانه و توجه به ملاحظات فرهنگی و اجتماعی محصولات فناورانه» به برگزیدگان اعطا شد.
در همین راستا، دانشگاه صنعتی شریف با همکاری معاونت فنی و توسعه شبکه همراه اول اقدام به طراحی و پیاده سازی پلتفرم E۲E شبکه ۵G مبتنی بر رایانش ابری کرده است. پلتفرم پیاده سازی شده، شامل کلیه بخشهای شبکه از لایه دسترسی، انتقال، IPBB و Core جهت تست المان ها و کارکردهای اجزای نسل آینده شبکه موبایل می باشد که در آن از تکنیک های مجازی سازی و شبکه های نرم افزار محور (SDN/NFV) استفاده شده است. این پلتفرم همچنین دارای قابلیت های بهره مندی از فناوری های به روز نظیر برش بندی (slicing)، MEC، Multi Connectivity، SD-WAN و Cloud-RAN نیز می باشد.
پلتفرم ابری دسترسی چندگانه که در قالب فاز اول و دوم پیاده سازی بستر ۵G طراحی و پیاده سازی شده در هفتمین همایش ملی فناوری اطلاعات برتر از بین دویست محصول فناور در حوزه رایانش ابری و IT و در حضور شرکت های مطرح و معتبر این حوزه به عنوان محصول برگزیده سال ۹۸ انتخاب شد.

گفتنی است؛ این پروژه با مدیریت دکتر روانشید در مرکز خدمات فناوری شبکه‌های موبایل پیشرفته ابری (شمپا) در دانشگاه صنعتی شریف انجام شد.