امین سیدزاده و حسین خطیری از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف، با هدف آموزش زبان انگلیسی و با استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی، استارتاپ ورنو را راه اندازی کردهاند.
امین سیدزاده در خصوص ایده راهاندازی ورنو میگوید: سال گذشته در آزمایشگاه رباتیک اجتماعی و شناختی دانشکده مکانیک، پژوهشی با موضوع آموزش زبان انگلیسی به کودکان 6 تا 12 سال انجام دادیم، در این پروژه، گروهی به صورت ساده، و گروه دیگر با استفاده از تکنولوژی VR آموزش دیدند. نتایج پژوهش نشان داد کودکانی که در موقعیت خاص قرار گرفته و با تکنولوژی واقعیت مجازی آموزش دیده بودند پیشرفت بیشتری نسبت به سایرین داشتند. ایده ورنو از همان زمان در ذهن من شکل گرفت. اسفند 1397 در خواست خود را به ستاد توسعه ایدههای کارآفرینانه شریف (ستاک) اعلام کردیم.
در حال حاضر سه ماه است که استارتاپ ورنو با حضور یک نویسنده محتوای زبان انگلیسی، یک توسعهدهنده کسب و کار و یک تیم فنی ۱۰ نفره، هدف خود را در شتابدهنده شریف دنبال میکند.
در استارتاپ ورنو از طریق شبیهسازیهایی که با VR انجام میشود؛ آموزش برای مخاطب بسیار جذابتر و آسانتر خواهد بود. به این صورت که زبانآموز با استفاده از هدست VR، وارد محیطی کاملا انگلیسی زبان میشود و با تعامل با افراد بومی انگلیسی زبان در محیط، آموزش میبیند. به طور کلی استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی در ابعاد مختلف زندگی شخصی و اجتماعی انسان ها از اهداف استارتاپ ورنو است.
در حال حاضر در استارتاپ ورنو دو محصول برای آموزش زبان انگلیسی، آماده ارائه به بازار است. محصول اول توسط هدست VR، فراگیری را برای زبانآموزان سادهتر میکند. محصول دوم بدون نیاز به هدست و به صورت API به اپلیکیشنهای زبان ارائه میشود، در واقع بخش واقعیت افزوده را به آنها اضافه میکند و افراد میتوانند با گوشی هوشمند خود از امکانات این برنامه بهرهمند شوند.
نرم افزار طراحی شده توسط تیم ورنو میتواند سطحهای زبانی مختلف را پشتیبانی کند. به علت جذابیت این سبک، بیشتر مورد توجه کودکان و نوجوانان است.
امین سیدزاده در ادامه از عرضه محصول به بازار می گوید: تاکنون با چند موسسه زبان در خصوص همکاری و عقد قرارداد صحبت کردهایم. که در این میان مرکز تحقیقات موسسه سفیر آمادگی خود را برای همکاری با تیم ورنو و استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی اعلام کردهاند و پس از بررسی طرفین قرارداد مذکور منعقد خواهد شد.
حسین خطیری در ارتباط با موانع موجود در مسیر رشد ورنو میگوید: از نظر بعد فنی و تامین نیرو همه چیز به خوبی پیش رفت. اما از آنجایی که ورنو در زمینه هوش مصنوعی نیز فعالیت میکند نیاز به سیستمی با سخت افزار قوی در مجموعه داریم، تهیه سیستم مناسب بسیار هزینه بر است؛ در حال حاضر اعضای تیم با استفاده از لپتاپهای شخصی کار را پیش میبرند. در واقع مهمترین مشکل ورنو تا کنون، بخش زیرساخت قوی و تامین سیستم کامپیوتری مطلوب بوده است. هر چند در این مسیر شتاب دهنده شریف به خوبی تیم ورنو را حمایت کرده است، اما این چالش بزرگ همچنان پابرجاست.
در واقع تیم ورنو، برای ورود به حوزه واقعیت افزوده و واقعیت مجازی، آموزش زبان انگلیسی را انتخاب کرده است و در ادامه با بهرهگیری از تکنولوژی VR و AR در بحثهای آموزشی (زبانهای مختلف و دروس دانشگاهی) و پس از آن در حوزه های دیگر مانند: گردشگری، سلامت و درمان، کشاورزی، سرگرمی و… فعالیت خود را دنبال خواهد کرد.
به عنوان مثال، تیم ورنو، برای استفاده از تکنولوژی خود در حوزه سلامت، هم اکنون در مرحله تحقیقات بازار است.
برای اطلاع از فعالیتهای استارتاپ ورنو واقع در کمپ شتابدهنده دانشگاه در مجتمع خدمات فناوری دانشگاه صنعتی شریف، واحد ۴۰۲ (کمپ شتاب دهنده شریف) به سایت www.VARknow.ir مراجعه کنید.