مجتمع فناوری دانشگاه صنعتی شریف

cropped-sharif-logo-png-transparent-2
۱۴۰۳/۱۰/۰۲

رفع محدودیت ۲۸ مگاواتی تولید واحد چهار نیروگاه شازند با سامانه‌ خنک‌کن کمکی طراحی شده توسط مرکز خدمات فناوری توسعه سامانه های نوین انرژی شریف(توسان)


به گزارش پایگاه خبری برق حرارتی؛ یک نمونه کم‌نظیر از همکاری و هم‌افزایی دانشگاه با صنایع زیربنایی کشور و شرکت‌های بزرگ خدمات فنی مهندسی در راستای رفع موانع تولید برق و فراهم آوردن آسایش هموطنان در تیر ماه امسال به بهره‌برداری می‌رسد. یکی از موانع اصلی تولید برق در نیروگاه‌های حرارتی، نقصان عملکرد سیستم خنک‌کن اصلی نیروگاه است که موجب کاهش قابل توجه تولید برق نسبت به ظرفیت اسمی نیروگاه می‌شود. این مسئله در ماه‌های گرم سال که مقارن با اوج مصرف در شبکه برق می‌باشد به نحو بارزتری نمایان می‌شود. در این راستا، مرکز توسعه سامانه‌های نوین انرژی (توسان)، اقدام به ارایه راهکاری جهت رفع این محدودیت و افزایش تولید برق در شرایط پیک سال نمود. راهکار پیشنهادی بکارگیری یک سامانه خنک‌‍‌کن جانبی در کنار برج هلر است که گواهی ثبت اختراع آن با عنوان “سیستم خنک‌کن کمکی برای سیستم خنک‌کن اصلی از نوع هلر به منظور کاهش نقصان تولید برق نیروگاه در شرایط محیطی با دمای زیاد و وزش باد” این مرکز اخذ شده است.

در حال حاضر احداث سامانه خنک‌کن کمکی در نیروگاه شازند مراحل پایانی را طی می‌کند و پیشرفت فیزیکی پروژه بیش از 93 درصد است. کارفرمای پروژه شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی بوده و مرکز توسعه سامانه‌های نوین انرژی طراحی و نظارت عالیه بر اجرا را بر عهده دارد. پیمانکار اجرای این پروژه نیز شرکت بهین سامان سرزمین و نظارت کارگاهی شرکت مهندسی قدس نیرو است.

مرکز خدمات فناوری توسعه سامانه‌های نوین انرژی شریف (توسان)، یکی از مراکز مستقر در مجتمع خدمات و فناوری دانشگاه صنعتی شریف است که با مدیریت دکتر مسعود دربندی، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف، با همکاری بسیاری از نیروهای نخبه دانشگاهی و کارشناسان زبده صنعتی پروژه‌های متعددی را به انجام رسانده است. این مرکز فعالیت‌های پژوهشی و صنعتی بسیار زیادی با مراکز صنعتی و صنایع مختلف از جمله صنایع نیروگاهی، پتروشیمی، پالایشگاهی و فولاد و آهن داشته است و کارنامه درخشانی را در این زمینه ثبت نموده است.

برای مشاهده متن کامل خبر به این لینک مراجعه فرمایید.