مجتمع فناوری دانشگاه صنعتی شریف

cropped-sharif-logo-png-transparent-2
۱۴۰۳/۱۱/۰۲

آغاز به کار بیستمین نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری


به گزارش روابط عمومی؛ دانشگاه صنعتی شریف همانند سالیان گذشته در نمایشگاه بین‌المللی هفته پژوهش و فناوری در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران شرکت و حضور متفاوتی دارد. دانشگاه بر آن شده است تا مطابق با شعار بیستمین نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری «پژوهش اثربخش، فناوری ارزش‌آفرین، رونق تولید» عمل کرده و در نمایشگاه سال 1398 از طرح‌هایی رونمایی کند که علاوه ‌بر اثربخشی آن، ارزش‌آفرین بوده و باعث رونق تولید ملی شود.
بنابراین گزارش؛ در بیستمین نمایشگاه پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شریف با شش تیم از فناوران خود حضور پیدا کرد و دستاوردهای فناورانه خود را در این نمایشگاه در معرض دید بازدید کنندگان قرار داد.
دانشگاه صنعتی شریف در این نمایشگاه دو محصول دانش بنیان خود؛ طراحی و ساخت پکرهای متورم شونده قابل بازیافت صنعت نفت و میکروسکوپ کونفوکال (هم کانون) برای تصویربرداری پزشکی با دقت بالا را به نمایش گذاشت.
در اولین روز برگزاری نمایشگاه دکتر غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از نمایشگاه بازدید کرد و پس از برنامه رسمی افتتاحیه نمایشگاه از طرح های برگزیده در نمایشگاه بازدید و از طرحهای منتخب دانشگاه صنعتی شریف رونمایی کرد.

معرفی شش مجموعه فناور مستقر در بیستمین نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری:
مرکز خدمات فناوری توسعه خودکفایی شریف
این مرکز در سال 1389 در دانشگاه صنعتی شریف با استفاده از نخبگان صنعت و دانشگاه شروع به کار نموده تا در راستای کمک به ارتقای توان داخلی در حوزه ساخت تجهیزات و قطعات اقدام نماید. عمده فعالیتهای این مرکز پژوهشی، تدوین اسناد فنی ساخت قطعات و تجهیزات مکانیکی، الکتریکی و الکترونیکی می‌باشد. در این راستا پس از تهیه اسناد فنی تجهیز مورد نظر و ارزیابی پیمانکاران توانمند در حوزه ساخت، اسناد فنی را در اختیار پیمانکار قرار داده و تا اتمام فرآیند ساخت قطعه، بر روند انجام کار نظارت داشته و در نهایت گواهی کیفیت ساخت قطعه توسط این مرکز صادر می‌گردد.

مرکز خدمات فناوری نفت شریف
مرکز خدمات فناوری نفت شریف بر اساس سوابق چند ده ساله در زمینه «ازدیاد برداشت و بهبود تولید از مخازن نفتی» و با توجه به اجرای چند پروژه بزرگ نفتی در دانشگاه صنعتی شریف، سرانجام در سال 1397 راه‌اندازی گردید. هدف اصلی از راه‌اندازی این دفتر در مجتمع خدمات فناوری شریف که یکی از پیشرفته‌ترین مراکز دانش‌بنیان در کشور می‌باشد، انتقال تجربیات موجود به نسل جدید و نخبه دانشگاهی در زمینه ارتباط با صنعت نفت و گاز کشور، گسترش و تولید فناوری‌های جدید، انتقال یافته‌ها به صنعت نفت کشور و ارائه خدمات فناورانه به شرکت‌های نفتی دولتی، خصوصی و خارجی می‌باشد. هماکنون با عقد چند قرارداد، این مرکز از جمله فعال‌ترین مراکز خدماتی این مجتمع بوده و ده‌ها دانشجوی تحصیلات تکمیلی و فارغ‌التحصیلان از رشته‌های مختلف برای اجرای ایدههای نو با این مرکز همکاری فعال دارند. این مرکز هم‌اکنون با چند آزمایشگاه بزرگ در دانشگاه شریف از جمله مرکز خدمات آزمایشگاهی دانشگاه صنعتی شریف، همکاری بسیار نزدیکی دارد.

مرکز خدمات فناوری راهکارهای اطلاعاتی هوشمند شریف
مرکز را هکارهای اطلاعاتی هوشمند به منظور تسهیل بهره‌وری صنعت از تخصص و دانش نوین نهادینه شده در تیم‌های تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاه صنعتی شریف در حوزه فاوا شکل گرفته است. این مرکز با تکیه بر تجربه طولانی اساتید و پژوهشگران خود در اجرای پروژه‌های ارتباط با صنعت، درک مناسبی از ساختار سازمان‌ها و صنایع کشور داشته و هدف غایی همراستاسازی توانمندی‌های فناوری و کسب‌وکار برای ارائه راهکارهای هوشمند را سرلوحه فعالیت‌های خویش قرار داده است. در همین راستا، مرکز با شرکت در چندین پروژه کلان ملی و کسب افتخارات متعدد از جمله انتخاب به عنوان «مرکز خدمات فناوری نمونه از نظر جذب و بکارگیری دانشجویان و پژوهشگران» در هفته پژوهش و فناوری سال 1393، قدم‌های مهمی را برداشته است.

هسته پژوهشی عایق‌های حرارتی
این دفتر در ابتدای سال 1398 تاسیس شده است و هدف اصلی آن تکمیل، اصلاح و همچنین ارائه ایدههای جدید در راستای فعالیتهایی است که در دو تیم مجزا طی دو دهه قبل فعالیت داشته‌اند و اکنون بصورت مشترک و هم‌افزا در راستای تولید محصولات نوین فعالیت می‌کند.
چشمانداز این دفتر، توسعه آن به چند شرکت برای ایجاد تحول در صنعت ساختمان در سطح ملی و توجه جدی به صادرات در آیندهای نزدیک می‌باشد.
مهمترین حوزه‌های مورد نظر بصورت زیر می‌باشد:
 عایق آتش
 نوعی عایق رطوبت نوین
 عایق حرارت
 عایق صوت
شامل فرآیندهایی نظیر:
 شبیهسازی آزمایشگاهی
 تست‌های مورد نیاز
 استانداردسازی
 الزامات ترویجی و مهارتی
 توسعه بازار
هسته پژوهشی کنترل و اتوماسیون پیشرفته (نُوِه)
هسته پژوهشی کنترل و اتوماسیون پیشرفته نُوِه (nove) به سرپرستی دکتر امین‌رضایی زاده استادیار دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف و دکتر مهدی شهرداد استادیار پژوهشکده برق جهاد دانشگاهی در زمینه طراحی و ساخت سامانه‌های هوشمند کنترلی فعالیت می‌کند. از محصولات این شرکت می‌توان به گلخانه هوشمند آپارتمانی، کندوی هوشمند و سامانه موقعیتیابی نفر اشاره کرد.

هسته پژوهشی هوش مصنوعی (آزمایشگاه هوش افزوده)
آزمایشگاه هوش افزوده (AIRLab) فعالیت خود را در این مرکز از سال ۱۳۹۲ آغاز کرده است و در ابتدا، تمرکز آن بر روی فعالیت‌های علمی و نیز کاربردی در حوزه‌های هوش مصنوعی، بینایی ماشین و محیط‌های هوشمند بوده است. با گذشت زمان جهت‌گیری فعالیت‌های این مرکز به سمت کاربرد هوش مصنوعی در علوم اعصاب (neuroscience) متمایل شده است، به گونه‌ای که امروزه می‌توان از آزمایشگاه هوش افزوده به عنوان یک پژوهشگاه علوم اعصاب یاد کرد که با مدیریت گروهی از مهندسین دانشگاه صنعتی شریف و نیز با همکاری تیم‌هایی از جامعه‌ی پزشکی، سعی در ترکیب ابزارهای این دو حوزه‌ی علمی به منظور دستیابی به نتایج تئوری در علوم اعصاب، و نیز دستاوردهای کاربردی در رابطه با بیماری‌های مرتبط با این حوزه را دارد.
در این راستا پروژه‌های متعددی در این مرکز در جریان هستند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به پروژه‌هایی نظیر برنامه جامع تحلیل سیستم بویایی از طریق سیگنال‌های مغزی و پیش‌تشخیص بیماری‌های رایج (نظیر آلزایمر) به کمک آن، سنجش رفتار مغز در پاسخ به آزمایش آدبال و تحلیل غافل‌گیری (surprise) و کاربرد آن در بیماری‌های رایج مغزی، و نیز طراحی و ساخت سخت‌افزارهای جدید برای دریافت سیگنال‌های مغزی‌ از طریق آن اشاره کرد.
گفتنی است؛ بیستمین نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری تا روز جمعه 29 آذر ماه سال جاری در محل نمایشگاهای بین المللی تهران پذیرای علاقه‌مندان خواهد بود.
علاقمندان می توانند جهت بازدید از غرفه دانشگاه صنعتی شریف به سالن 5 غرفه 34 مراجعه نمایند.
منبع: روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف